Mini-aventuri pe meleaguri bucureștene


Am fost agățat astăzi de o „agenție de modeling”, undeva pe la Romană. Desigur, fiind oarecum neatent inițial (veneam de la un interviu și mă îndreptam altul), m-am lăsat dus de val și de nas de către vorbele domnului care mi-a dat și un pliant drăguț, înainte de toate, și am urcat împreună cu el sus, la agenție.

Știi tu, Matei, aceleași scări, același etaj 3 (da, ca agenția aia de acum vreo 2 ani, doar că aia era pe la Unirii), aceeași atitudine super-mega-ultra drăguță de parcă ai fi nuj ce vedetă cu ștromeleag de aur care a renunțat la condiția de semi-zeu și s-a pogorât pe Pământ pentru a întinde oamenilor o mână de ajutor. (Greșești, Matei, semi-zeii trăiesc pe Pământ, mai pune mâna pe ceva lectură legată de mitologie.) În fine, intru acolo, domnul Ixulescu mă lasă să mă așez (*scurt moment publicitar* verbul „a așeza” conjugat la persoana a treia, singular, indicativ prezent, sună în felul următor : „ea/el așază”. Așa am auzit.) pe un scaun, după care revine la mine în vreo 2 minute. Mă întreabă despre muncă, astea (de fapt continuă o discuție începută în timp ce urcam scările), cum o duc cu sănătatea. Cam cum face PSD-ul înainte de alegeri. Bine, ei mai și asfaltează…

-Cum, numai o mie și bonuri? Și asta pe IT? Nu se poate, tre’ să pleci!
-Bine, nu e chiar pe IT, lucrez mai mult în excel…
-Tre’ să faci bani!
-$$$ da, $$$ ar $$$ trebui. $$$ Trebuie! $$$ Tre’ $$$ să-mi $$$ fac $$$ dinții, $$$ poate $$$ schimb $$$ sala $$$(că asta la care mă duc acuma arată ca în anii ’70 și ca și cum n-a mai fost dat vreun var pe pereți de atuncea), să-mi $$$ iau $$$ laptop, $$$ că $$$ ăsta $$$ de-abia $$$ se $$$ mai $$$ ține $$$ în $$$ balamale, $$$ la propriu… $$$ Haine! $$$ Și $$$ altele, $$$ și $$$ altele. $$$ Trebuie $$$ multe! $$$

Mă rog, în sfârșit vine și rândul meu (că eram de-a români pe-acolo… am să fac o observație sau două în legătură cu asta pe la sfârșit) și mă duc să vorbesc cu tanti aia „drăguță” (apropo, ăștia de ați avut experiențe de genul, ați văzut că toate au unghiile cu oja puțin căzută?) care îmi zâmbea. Bine, nu numai mie.

Nu are rost să pomenesc acuma chinurile prin care am trecut până să îmi spună chestia la care m-am așteptat de la început – și anume că trebuie să plătesc inițial un comision de vreo o sută de lei, deși spusesem clar, nu numai ei, că NU SUNT DISPUS SĂ DAU NICIUN BAN PÂNĂ NU PRIMESC – sau discuția de tip luptă seculară care nuj dacă a durat mai mult de 2 minute în cadrul căreia am încercat să-i explic de ce nu sunt interesat și ea încerca să-mi explice de ce ar trebui să fiu.

Mi-aș fi dorit, poate, să-i zic vreo boabă malacului care stătea lângă, dar trebuia să ajung și la al doilea interviu (nu mă pricep eu așa de bine la astea, da’ am auzit că ar fi ok să ajungi la timp și cu toți dinții în gură).

Concluzii ce le-am tras? Unele bune, altele-s rele:

1. (Asta-i de bine.) Nu eram singurul de acolo – că era destul de plin, după cum am zis mai sus – care s-a lăsat oarecum păcălit până la etajul 3, deci nu mi-s așa tont.
2. (Asta e de rău și e de trist.) Nu eram singurul de acolo. Și, probabil, mare parte au și dat banii…
3. Trebuie că am față de tăntălău mare, de m-au nimerit iară. Că oamenii, în general – și nu doar ei – încearcă dacă simt că au de ce. În cazul ăsta, că au pe cine să prostească.

În altă ordine de idei, înainte de faza asta, am fost 2 secunde la protestatarii din Victoriei și le-am dus o pungă de biscuiți cu ovăz. Nu e mult, dar e ceva…

Vă las mai jos o poză cu fața mea de tăntălău, de acum vreo 5 ani. De altfel, una destul de reușită.

457171_348270845234335_1799454482_o

Reclame

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.