pe coate, pe burtă


Câteodată mi-aş dori, parcă, să nu mai exist, dar băgane-am ceva în el instinct de supravieţuire. Că ăla îmi zice, aşa, ca o voce în cap că nooo, nooo, trebuie să mergi mai departe. Băgane-am ceva în tot, dacă tot suntem la capitolul ăsta.

Şi stai şi-ţi imaginezi că lumea e plină de…tot felul de lucruri. De televizoare, şosetele care miros de acum a brânză ale tatălui tău vitreg care e mereu beat şi nici nu mai are putere să te certe sau ceva, mail-uri drăguţe cu filmuleţe de pe youtube cu pisici, foi aruncate peste tot, mii de gânduri. Da, la fel ca în melodia aia a lui Cumicu. Mii de gânduri şi tu stai şi nu ştii ce să zici. Dar, pe măsură ce stai, e posibil să-ţi vină o idee. Ştii, ca-n filme, când îţi izbeşte gravitaţia un bec de cap. Pardon, forţa gravitaţională. Şi, dintr-o dată…nu mai stai. Şi creierul tău bolnav de până acuma începe să-şi mai repare din nervi, sinapse mucegăite şi să realizeze, aşa, out of the blue, că n-ai cum să ştii dacă ai toate piesele dacă nu te apuci dracului odată să construieşti nenorocitul ăla de puzzle. Şi începi, îţi iei creierul ăla cu ideile lui, pe care îl accepţi că nu e perfect şi că n-o să fie, poate, ever, şi începi să faci ceva cu el. Uite-aşa, începi să mergi pe Golgota. Pe drumul spre perfecţiune, dar şi spre…moartea inevitabilă. Clar.

Le înveţi din mers. Le creezi din mers. Le modelezi în acelaşi fel pe cele deja existente. Faci ca totul să fie perfect, dar nu la modul perfect-perfect , ci la modul dă-te-că-să-mi-bag-picioarele-că-aşa-am-vrut-să-mi-iasă-perfect.

Cum zice şi Vescan „Şi da, e cam haos, da’ mergem în faţă pe coate, pe burtă…”. Că, de, aşa e viaţa şi nu te iartă. O secundă nu te lasă şi tot aşa, tot tu, trebuie, pe lângă “le creezi din mers”, să şi deal with it din mers. Pe coate, pe burtă…

Reclame

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.