Sfaturi noi pentru bloggeri vechi care ţintesc la Bullz-eye


imagesAu trecut ani peste blogul tău şi puţini au rămas cu tine de la bun început doar prin prisma faptului că te cunosc de mult timp sau sunt nişte străini care chiar te plac. Mai pune 2-3 gagici care adoră poeziile şi felul tău de a fi şi a scrie şi ai 10 cititori asiguraţi pe zi.

La fiecare share în blogosferă (mai mult pe grupuri de facebook si mai puţin pe site-uri de specialitate) primesc 1-2 pana la 4 followeri într-o singură zi, depinzând de impactul pe care l-a avut respectiva postare. Scrie mult şi bine bloggere, nu fii jupân, dă sfaturi acolo unde e nevoie şi nu fii diplomat, fii tu însuţi. Numai aşa pun pariu că o să îţi câştigi destul de mulţi simpatizanţi, dar nu de ordinul sutelor sau miilor. Fă ca măcar lumea să audă de tine, de părerea şi talentul tău. Dă drumul la un baraj pe vârful muntelui şi lasă apa să curgă spre miazăzi, să formeze o cascadă printre atâtea obstacole şi roci calcaroase.

Nu tre’ să fii neapărat diferit faţă de alţii cât să faci acest lucru cu pasiune. Dacă 100 de oameni scriu despre acelaşi subiect, dar 1 singur om pune pasiune în vorbele şi ideile sale, acela va ieşi cel mai câştigat.

Învaţă să scrii româneşte. Şi eu am analfabetisme care-mi pişcă limba şi mă trag de ureche atunci când îmi citesc textele, n-are importanţă. Produsul final e 95% corect (scăpări de exprimare, pandilii inventate de mine), după ce mă asigur că „sau” şi „s-au” sunt două lucruri diferite în două contexte diferite. Caut pe net, google etc. să mă asigur ca gramatica mea e cea a unui elev care a luat bacul la română cu notă măricică.

Scrie bombe. Pune-ţi mintea şi imaginaţia la contribuţie şi gândeşte-te ce lipseşte pe internetul românesc. O poveste inventată, un review la un loc în care ai fost, un pamflet, orice.

Nu aborda numai subiecte cu tentă sexuală, decât rar. Vei fii blamat. Nu fii bagabond mai pe scurt.

Inspiră-te de unde vrea muschiu’ tău, dar nu copia mot-a-mot sursa de la care ai plecat. Fii magicianul care trage sforile invizibile în faţa unui public orb, fără ca nimeni să-şi dea seama de unde ai apărut şi cum ai făcut să fii atât de tare încât să primeşti respect şi admiraţie din partea lor.

Dă-i cu titluri şmechere, interesante şi captivante, dar nu fă din ele subiecte de cancan că atunci chiar eşti de căcat. Foloseşte vocabularul din spatele titlurilor pe care ţi-l doreşti tu, indiferent cât de vulgar ar suna. Arta are şi ea vulgarităţile ei, şi dacă nu e arta e blogging text, care nu exclude cuvinte urâte sau frustări de tot felul. Dă-i cu încredere!

Alege-ţi singur drumul, dar nu amesteca oalele intre ele. Administrează două bloguri dacă e nevoie. Nu fă din blog personal blog foto sau invers şi nici din blog advertorial sau din care vrei să câştigi bani nu fă blog personal. Scrie pe diverse domenii, dar nu încurca treburile, doar în cazul în care ştii şi poţi să le manageriezi perfect.

Înjură-mă acum că sunt mai smecher ca tine şi dau toate sfaturile astea pe care eu le respect şi tu nu sau nu ţi-au trecut prin cap până la momentul actual. Am scos la iveală un cerculeţ esenţial pe tabla de darts pe care ar trebui să te antrenezi ca să reuşeşti să-l înţepi măcar de 2-3 ori să poţi fii numit blogger cu normă întreagă al mileniului III.

Reclame

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.