Ne-am schimbat


Devreme ce plângem după „ce fain era în liceu” şi ce şmecher era acasă, adică acolo de unde venim, e normal să ne fie dor. Dor şi atât. Dar nu ăsta e motivul tumblr_mm0g8dewxv1qcysh1o1_500cel mai important.

Am plecat de-acasă cu gânduri măreţe, oră fixă de culcare, vorbit cu mămica în fiecare zi, mers la sala de 2-3 ori pe săptămână, regim alimentar strict, jogging seara şi 1-2 vizite pe săptămână la vreun muzeu sau orice altceva merită vizitat. Plus mers la biserică duminică de duminică. Funny nu? De ce? Pentru ca socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Mersul la sala pare ca a fost înlocuit de căratu’ bagajelor/pachetelor din gară până oriunde numeşti tu casă, cămin, camera sau orice alt tip de locuinţă la care plăteşti o chirie lunară, jogging-ul a fost înlocuit de alergatu dimineaţa până la facultate să prinzi cursu’, ratbu’ sau orice alt mijloc de transport, asta ca să nu întârzii. Ora fixă de culcare există, doar că nu seara, ci dimineaţa. Vizitele la muzeu au fost înlocuite de…habar n-am de ce au fost înlocuite, probabil s-a renunţat la ideea asta. Regimul tău alimentar e acum o shaoarmă sau mai multe pe săptămână, poate şi nişte cartofi prăjiţi cu un suculeţ sau poate un meniu McPuişor la Mc. N-am prea văzut studenţi prin biserici, în schimb ma întâlnesc cu cunoscuţi pe la concerte şi mai nou, prin casino-uri.

Păi stai olecuţică, ai scăpat în oraş mare şi cu multe posibilităţi, fără mămica şi tăticu’ în spate? Tre să te destrăbălezi şi tu puţin, nu? Acuma te îmbraci de la Zara şi mergi cu limuzina unui amic înstărit la cel mai tare club din oraş. Nu mai furi tractoru’ lu’ tactu şi îţi iei prietenii în remorca plecând la discotecă.

Aşa, acuma…care învăţat? Lasă asta, astea-s detalii, sesiunea pentru ce-i?

Reclame

5 gânduri despre “Ne-am schimbat

 1. Fiecare înţelege ce vrea prin „destrăbălare”. Pe vemea mea (implacabil revenim la această sintagmă) ne destrăbălam mergând la cât mai multe cinematografe, biblioteci şi spectacole, iar ca delicatesuri eram încântaţi de fructe proaspete, suc şi îngheţată. Ce frumos era!

  Apreciază

 2. Am să contrazic comentariul anterior spunând că, în esenţă, „schimbarea” nu s-a schimbat prea mult. Sigur, discoteca a fost înlocuită de club şi shaworma a luat locul sandvişului cu parizer . De învăţat, tot cam prin sesiune se petrecea evenimentul dar mai era un aspect deloc de neglijat : în sesiune, chiar învăţam. Ceea ce azi, nu prea se mai practică.

  Apreciază

 3. toți se plâng că tineretu de azi degradează, ce fain era înainte etc. însă nimeni nu înțelege că peste ceva timp și tinerii de azi vor zice așa despre copii și nepoții săi. E ceva normal, zic eu.

  întrebații pe buneii voștri, și ei ziceau la fel de părinții voștri. iar acum e rândul părinților. Așa că stați liniștiți

  Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.