Hai neamule, ia cartea. O dăm moca!


centru vechi ziua cartiiDin ce-am citit înaintea începerii evenimentului, organizatorii se lăudau în fel şi chip că vor face, vor drege, vor decora o alee din Centru Vechi cu cărţi, cu zorzoane şi cu alte prostii. Exact, trebuia astăzi, de ziua cărţii, să fie expuse în mijlocul străzii, pe pavaj, vreo 3000 de cărţi pe care, atenţie, trecătorii,

le vor putea răsfoi şi vor putea alege una din ele sa o ia acasă.

Oamenii au venit ca la un hypermarket cu ditai promoţiile, s-au înghesuit, au prădat tot ce avea foi şi doua coperţi, si au plecat lăsând toată zona în mizerie cum se întâmplă de obicei la concerte sau la party-uri în aer liber.

În drumul meu spre respectivul loc vedeam fete pe stradă întorcându-se în braţe cu câte 5-6 cărţi, cel mai modest om pe care-l văzusem nu avea mai putin de 3 cărţi în mână de diferite mărimi şi culori. Şi stau şi mă întreb de unde dragostea asta a românilor pentru cultură, mai ales a tinerilor? Am pierdut timp preţios, bani pe metrou, am plecat dezamăgit, m-am enervat încă odată pe cei din generaţia mea şi lista continuă!

Concluzia e că fie tigăi, fie doar simple cărţi, tot ce e gratis, e bun, chiar dacă n-avem ce face cu ele, să fie acolo. Să luam noi mai multe, să nu mai prindă şi alţii, care poate le citesc cu mare drag şi interes.

Credits photo: Alexandru Paul

Reclame

3 gânduri despre “Hai neamule, ia cartea. O dăm moca!

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.