Spital, sistem bolnav


SPM_A0394Am auzit că România stă cam prost la capitolul spitale adică la mai toate dar în general la spitale. Astăzi am fost la spitalul municipal din Călăraşi , chipurile un oraş mai moder, mai civilizat şi multe altele, am mers cam o oră cu autobuzul până în Călăraşi, trebuia să merg în vizită la verişoara prieteni mele internată acolo. Ajunşi acolo .. spitalul pe dinafară arăta frumos, o biserică frumoasă înăuntru, nişte băncuţe şi mulţi pomi înfloriţi. Să intrăm înăuntru să ajungem în salon, odată ajuns pe holuri mă simţeam ca într-un film horror, medici care ţipau,copii plângând şi uşi trântindu-se ce răsunau tare. Odată ce intru în secţia nr 1 aşa se numea, îmi sar ochii instantaneu pe tanvan unde am rămas mască, nu credeam să pot vedea aşa ceva în viaţa mea,cum mucegaiul aproape acoperea tot tavanul şi începea să învelească şi pereţii. Mobiliere de o calitate dezgustătoare a trebuit săSPM_A0393 dau cu pumnul într-un sertar să îl închid, peste tot numai mâzgălituri le-am numit semnături a celor ce au fost pe aici.
Pe chipul pacienţilor se vedeau zâmbete, dar fiecare ascunde câte o boală, am văzut două fete de la centrul de copii… am zis gata trebuie să ies afară că mai aveam puţin şi plângeam. Ieşim afară mă aşez pe bancă,respir adânc şi îmi iau prietena în braţe nu voieam să îi mai dau drumul. În timp ce eram afară văd cum prin faţa mea trece o maşină de muncitori şi în spate un sicriu … deja în mintea mea s-a derulat o imagine când exact aşa a plecat din spital o persoană dragă mie. Dar ce să mai fac acum… am făcut câteva poze şi încercam să realizez nepăsarea guvernului român ce nu face nimic în privinţa spitalelor, nu e de mirare că medicii noştrii pleacă la muncă în străinătate. Medicii noştrii români sunt răpiţi de salariile mari de afară. Fiecare trage pentru familia sa, am intrat în spital sănătos şi am ieşit mai bolnav ca niciodată. Semne cu nu fumaţi şi pe holuri treceu ţigani şi da sunt rasist şi fumau şi zbierau ca rataţii. Asta a ajuns România, un focar de infecţie.

Reclame

4 gânduri despre “Spital, sistem bolnav

  1. Groaznic… să vezi tu cum arată un spital de pneumoftiziologie din București… marele institut pentru boli de plămâni.. pff… te sperii: pereți decojiți, tavane la fel… și pline de igrasie… adiă.. ești sigur ca dacă intri sănătos la plămâni, ieși cu ceva.. asta așa.. ca să nu faci drumu degeaba :))

    Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.