Vreţi respect?


batran_105_20070221113827_783Vreţi respect? Ha deja deveniţi enervanţi, deşi sunteţi bătrâni şi nu ştiţi să vă comportaţi vreţi respectul nostru, al celor tineri. Ştiu o să ziceţi de mine că sunt needucat sau mai ştiu eu ce. Nu aveţi dreptate, sunt educat şi respect bătrâneţea până într-un anumit punct. Astăzi domn profesor de religie a fost cu clasa mea la biserică, pentru că a fost adusă o icoana făcătoare de minuni din aur şi a fost cu toate clasele şi era rândul nostru. Ajungem toate bune şi frumoase,cu greu apuc să intru în biserică. Stau şi vorbesc cu un coleg până când era să îmi vină rândul,dar deodata aud o femeie în vârstă care era foarte recalcitrantă că am intrat în faţa ei, ma rog nu am luat-o în seamă îmi vedeam de treabă până când un alt domn foarte enervat că nu ajunge la icoană sare si el la ceartă că ce caut în faţă.
Am ţinut cont că sunt totuşi intr-un loc sfânt şi am reacţionat nervos dar politicos, îi spun că ori in faţă sau în spate toata lumea tot la icoană ajunge şi să nu se mai enerveze,nu este vina mea că el cască ochii pe ştiu eu unde, de unde incepe şi băbuţa că nu sunt politicos în mintea mea am fost (bă eşti nebun) nu am mai rezistat am început o ceartă cu ea. În loc să îşi vadă de locul ei, ea stă de vorbă cu alta de lângă ea şi bârfesc ce a făcut aia ce a făcut şi a dres, puţin îmi pasă mie că zici că nu sunt politicos, sunt după 8 ore de la şcoală, obosit şi înfometat şi vreau să ajung şi eu la icoană să ma rog şi să plec acasă,dacă aş sta să las fiecare femeie în vârstă care bârfeşte în biserică în faţa mea nu mai ajungeam nici acuma.
Biserica nu e loc să bârfeşti ci să te rogi şi să aprinzi o lumânare. Tot aşa odată la magazin stăteam să cer şi o babă foarte cucoană parcă era măsamarea lui domnul Goe, intră în faţă şi cere, vânzătoarea se uită lung şi îi zice că eu sunt la rând şi să aştepte, şi o reacţie că nu ma văzut. Cum naibii să nu vezi un om de 1.87 înălţime chiar aşa de chior să fi. Intr-o altă zi în acelaş magazin o femeie în vârstă intră în faţă deşi este rândul meu.. tac din gură şi mă uit în spate o bătrânică care abea vedea de mine îşi aştepta rândul, mă dau intr-o parte şi îi zic, intraţi doamnă în locul meu eu nu mă grăbesc şi doamna dinaintea mea sa uitat lung şi cu ură, nu am vrut să îmi mulţumească, deşii a facut-o dar respec pe omul care chiar trebuie.
În toate aceste situaţii îl aveam în ochi pe tatăl meu care mi-a zis să nu mă grăbesc niciodată, intr-un final tot acolo ajung indiferent de aglomeraţie. Îl aveam în ochi cum îmi explic calm, îmi dădea de înţeles că mai am multe de trăit în lumea asta.

Reclame

12 gânduri despre “Vreţi respect?

  1. Din câte ştiu şi eu aşa este dar ce să îi cer că avea chef de ceartă… mai bine am last-o în plata ei şi era cât pe ce să ajung înaintea ei dar… iar sărea cu gura şi am lasat-o, tracă de la mine..

   Apreciază

 1. Iti dau dreptate , mareee dreptate . Si eu trec adeseori prin situatii de genul dar nu spun nimic , tac si fac ce ce cred eu de cuviinta . Degeaba te iei in gura cu ei , si cei in varsta sunt foarte incapatanati adeseori ( mai ales femeile ) .

  Apreciază

 2. Și mai sunt și cei care merg zilnic la bancă doar ca să-și verifice contul, bineînțeles nu cu ajutorul cardului, că ”ăla e de tineri” sau de ”modă nouă” și te-ar lua la bătaie dacă nu îi lași în față. Tipic oamenilor în vârstă sau chiar, doar a românilor în general. Pentru că am fost printr-o grămadă de alte țări, dar ca aici mai rar găsești.

  Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.