Prima zi de şcoală


Prima zi de scoală…am trecut pragul de boboc, gata am predat renumele acesta noii generaţii venite în liceu, acum mă mândresc şi eu că sunt clasa a X-a. La început este bine, dar la ce va veni trebuie să mă adaptez mediului ăsta ostil, dar trec peste. Ziua de ieri a fost toată mohorâtă, frig, ploaie…ceva ce nu am mai întâlnit. Cum afară era frig, nimic de făcut am zis să mă culc…dar din păcate am dormit câteva ore… la 5 dimineaţa eu nu mai aveam somn şi nu înţelegeam de ce. În capul meu erau doar întrebări: cum vor reacţiona colegii mei la revederea cu mine, după o vacanţă bine meritată…încercam să nu fac asta dar totuşi o făceam.
În sfârşit vine ora plecării…eram de parcă intram în clasa I nu a X-a. Vedeam mulţimea din depărtare dar nu se auzea niciun zgomot de parca era un zid antifonat în jurul şcolii. Timid, fac vânt porţilor şi păşesc în curtea şcolii şi mă îndreptam spre multime, măsuram locurile din priviri. Nu îmi vedeam colegii, credeam ca ori am ajuns prea târziu ori prea devreme. Mă opresc in loc, am întalnit un fost coleg din generala, am discutat cu el una alta…şi cu coada ochiului îmi zaresc o colega, parcă am văzut un înger aşa eram de bucuros. Mă îndrept spre ei, îi salut, băieţii dăm noroc şi începe atmosfera de început de şcoala. Se vedea în privirile noastre că ne bucuram, dar nu vroiam să se afle, multe îmbrăţişări, pupici, ţipete de bucurie, zâmbete…multă lume se mira de mine şi mă întreba cât mai am de gând să cresc. Ne aşezăm în coloană cum ne’a rugat directoarea, am ascultat ce zicea popa, poliţia şi mă uitam la cei mici de la clasa I până la clasa  a IV-a. Erau aşa de entuziasmaţi că începe şcoala, nimic pentru ei în acele clipe nu era mai important, erau doar ei şi educatoarea ce aşteptau să li se facă prezenţa şi să păşească cu dreptul în primul lor an de şcoală, fericirea din aer se simţea şi în briza vântului care şi el a încetat a mai bate în acele clipe.
O zi mereu de neuitat, pentru că de fiecare dată este diferită, avansând în vârstă şi în experienţă de şcoală ne dăm seama cât de importantă este „prima zi de şcoală”. Mie chiar mi-a plăcut revederea cu colegii mei, o parte din ei, unii s-au transferat şi mi-a părut rău la aflarea acestei veşti, dar ca de obicei am ascuns tristeţea printr-o strângere fermă de mână şi ne-am luat rămas bun din priviri, felul nostru de a fi duri, dar la final o îmbrăţişare de rămas drum a fost bine venită…

Reclame

7 gânduri despre “Prima zi de şcoală

  1. Multa bafta in noul an scolar! E mai fain de acum.. sunteti deja obisnuiti unii cu altii, cu profesorii, deja e o alta legatura dintr-a 10a cum va fi si dintr-a 11-a ceva mai profund.. iar intr-a 12-a se pune capac!

    Apreciază

    1. Multumesc lafel, deacum voi scrie mai mult cred, imi place sa scriu in linistea orelor… si mai ales in ora de roamana , cand ma mai ajuta si profa si profa fiind diriga mea 😀

      Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.