Deschidem anu’


Cuvintele cu care porneşte un nou an şcolar pentru elevii şcolilor şi liceelor din toată ţara. Atât mici cât şi mari, atât boboci cât şi cei de-a 12-a care se pregătesc pentru examenu’ vieţii lor (cică), toţi erau azi atenţie, nu prin curţile şcolilor sau liceelor pentru cuvântul de început, ci pe la mai toate terasele şi pub-urile din oraş (cel puţin aici, în Piatra).

Hei, n-o mai fi vacanţă, dar şcoală sigur nu e. Eu relaxat maxim, cu foştii mei colegi de clasa, unii mai somnoroşi, alţii prea treji (evident, după două cafele băute dimineaţa) toţi ne bucurăm de atmosfera din jur şi pur şi simplu ne aminteam de anii când intrasem şi noi într-a 9-a. Vedeam puştani cu mămicile lor, ei cu ghiozdanele, mamele cu buchetele de flori în mână. Înghesuială mare peste tot, chiar şi în trafic. Căminele cred că sunt şi ele deja pline.

Eu am trecut pe la fostul meu liceu să îmi salut fosta diriginta şi câţiva profesori cu care mă înţelegeam mai bine, la fel au făcut şi colegii. După, evident, hai la un suc. Îmi plăcea să îi văd pe toti copii începând şcoala şi deja învăţat, teme, eu vacanţă, n-am o treabă. Foarte tare, dar ce zic, în două săptămâni începe anu’ universitar şi am încurcat-o şi eu şi mai rău. Du-te la 400km de casă, stai la camin, ia şi învaţă, du-te la cursuri. Vai…nici nu vreau să mă gândesc, dar totuţi…abia aştept!

Reclame

3 gânduri despre “Deschidem anu’

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.