De ce nu cântă muzica?


Fraza pe care o pronunţ de fiecare dată când intru în camera la mine. Vorbesc cu mine însumi, mă întreb. Mă enervez, nu-mi bate inima cum trebuie dacă difuzoarele nu vibrează la cel mai înalt nivel. Vreau să simt ritmuuuul! Să aud orice, doar să aud. Să dau din mâini, din picioare, să mă relaxez, să fac ce vreau. Ei (cei care cântă) zic ceva pe melodie, eu repet după. Mă simt bineee! E tare. Nu conteaza că e mama, tata, sora prin celelalte camere, nu mai ţin cont de nimeni din jur. Bine…nu ascult nici la maxim să scol toţi vecinii din somnul de dup-amiază, dar ascult tare.

Îmi place să ascult muzică. Mă relaxează, îmi dă câteodată idei pentru unele poezii, mă regăsesc în anumite melodii. Îmi dau energie, poftă  de viaţă. Mă scol pe ritmuri de dubstep şi mă culc pe ritmuri hip-hop. Viaţa capătă alt ritm din momentul când apeşi PLAY. Din jocurile pe calculator am făcut o pasiune pentru muzica rock, dubstep, house şi alte genuri pe care nu prea le ascultam până la momentul actual. De la petreceri am căpătat gustul pentru manele, iar în viaţa de zi cu zi am descoperit hip-hop-ul. Mă bucur de orice melodie care o aud şi îmi place cum sună atât cel care cântă cât şi negativul pe care piesa rulează.

Mă gândeam că toţi ascultăm şi apreciem muzica, dar nu toţi o facem cum trebuie. Nu toţi întelegem mesajul, aerul transmis de unele melodii, le ascultăm poate doar din placere sau plictiseală. E bine şi asta, dar mai bine e să ştii ce e muzica defapt. Că se exprimă nişte trăiri şi nişte sentimente, nu? Evident…

O melodie preferată? În niciun caz, poate una mai speciala gen Jolie, de la Criss Blaziny. Prea multe piese în playlist-ul meu ca să am una favorită. Poate 10, dar nu una. Dar singura melodie care o ascult cam din 2006 încoace mai des şi m-a impresionat mai tare a fost asta. Enjoy!


Reclame

5 gânduri despre “De ce nu cântă muzica?

  1. Pe mine doar muzica ma intelege. 🙂 Doar ea imi rasuna de dimineata pana seara si caut sa aleg melodii ce-mi descriu starea. Cand eram mica nu adormeam fara muzica. Tot, toate genurile sunt ascultabile daca simt ca de asta am nevoie in momentul respectiv. Dar la ce nu pot renunta nici pentru o zi este dubstep 😀 si Armin.

    Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.