O gândire matură


Păi o văd ca un om înţelept ce ştie să ia decizii bune în privinţa viitorului lui, care ştie să ierte după ce pune în balanţă binele şi răul, care stă şi analizează fiecare parte a trecutului de unde ajunge la o concluzie: nu tot ce zboară se mănâncă. Nu mulţi cunoaştem oameni cu o gândire matură pentru că şi aceştia sunt foarte puţini, defapt devin tot mai puţini. Văd adolescenţi de vârsta mea care se cred mari intelectuali şi înţelepti, dar comportamentul lor lasă de dorit. O gândire matură înseamnă o gandire a unui un om trecut aproape prin toate etapele vieţii, care vine şi îţi spune o vorbă bună atunci când totul se dărâmă în jurul tău, printr-o singură vorbă moralul tău e sus. Un om care are o percepţie anume (mai bine zis specială) asupra anumitor lucruri, un om care are anumite păreri susţinute de argumente puternice, un om care se descurcă oriunde şi aproape în orice situaţie, acela este un om matur în gândire.

Mi s’a întamplat pe facebook, încercând să găsesc pagini populate care să ne ajute şi pe noi cu like-uri să ne facem si noi cunoscuti. Totuşi nu găseşti pagini de genul ăsta pe acolo, eu dau add pe mess unui id să vorbesc. Întreb cu ce admin vorbesc…poc…o copilă de 13 ani care îmi spune mie „dar pagina ta nu e populată”. Rămân puţin blocat.. îi zic „ok , dar voi ziceţi că faceţi reclamă paginilor puţin populate şi pagina mea e de şmen (asta ca să nu folosesc alt cuvânt urât)”, îmi zice ” Nu avem nevoie ” rămân WTF!? Oare o minte matură ar fi gândit aşa? NU, la dracu! Facebook-ul este invadat de copii de genul de mai sus. O minte matură nu ar muri să citească în fiecare zi un articol sau o poezie care poate îl va ajuta într-o situaţie sau într-o bună zi când se va lovi de anumite lucruri…nu se ştie cum te poartă viaţa şi pe unde…o să ai nevoie chiar şi de o poezie netipărită pe cărţi de edituri.

Dar în lumea asta plină de „inteligenţi” cred că vorbesc degeaba, toţi cei care gândesc bine vor întelege mesajul meu, restul vor fi pe mess „ce e ma aia de la statusu tau” eu ce să le raspund? „e pe dracu mă, nu ştii să citeşti?” şi să văd un raspuns ” ahh ba da, dar îmi e lene” LA DRACU! De ce sunt întrebat aceste lucruri şi mi se raspunde cu „îmi e lene” cred că din lene o sa şi muriti! Toţi sunt egoişti, se gândesc doar la ei şi la tot ce îi fac să se simtă pe ei bine. O gândire matură rar se mai întâlneşte, sper să crească în număr tot mai mare, un om cu o gândire bună să zicem ar înţelege cât de cât ce se întâmplă, dar unii au rămas la impresia că „ehh, voi fi cărat în cârcă de ai mei tot timpul”. Păi nu’i aşa tati, nu prea e în regulă. Ei se vor sătura la un moment dat, vor zice „pleacă, fa’ţi viaţa, o familie.. nu poţi sta aici la infinit”. Şi atunci va fi urât pentru ei, când se vor trezi într-o lume plină de caini gata să se omoare unul pe altul pentru supravieţuire…

Reclame

5 gânduri despre “O gândire matură

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.