Credinţa în nefiresc


Nu ştiu de ce dar vreau să scriu despre credinţă, nu credinţa în Dumnezeu, ci credinţa în diferite obiecte (horoscop sau mai ştiu eu ce). Am întâlnit persoane care cred că horoscopul le schimbă viaţa. Am reacţionat ” bă eşti nebun?” Cum să crezi că o persoana de la tv care citeşte de pe o hartie îţi poate schimba viaţa, că îţi citeşte horoscopul. M’am uitat şi eu la horoscop şi am realizat că este o tampenie ceea ce zice , nu se împlineşte nimic din ce zice, ziua decurge după cum vrea cel de sus nu după cum zice o nebună care citeşte o hârtie scrisă la mişto. Persoane care au un borcan sau mai ştiu eu ce obiect cine ştie de pe unde cumpărat şi cred că în el stă spiritul cel bun, cum să fi aşa de prost să crezi aşa ceva. Văd că sunt tot mai mulţi nebuni pe lumea asta. Sau am auzit despre oameni care cred în viaţa de apoi şi că ei s’au sinucis doar să se reincarneze în nu ştiu ce animal/persoană. Stau şi mă gândesc dacă chestia asta cu reîncarnarea dacă ar fi fost posibilă, oare toţi când eram bolnavi sau pe moarte, nu ne reîncarnam în altă persoană sau animal sau pasare ce vroia fiecare? Cine ar vrea să moară şi să ştie să faca şi să scape? Am ajuns sa fiu sigur că asta e o lume sărită rău de pe fix.. să ajungi să crezi în asemenea lucruri care sunt zise de oameni care habar nu au de ceva sau de ce vorbesc acolo.

Reclame

Un gând despre “Credinţa în nefiresc

  1. Credinta probabil e subiectul in care sunt cel mai aspru asupra celorlalti si probabil singurul incare chiar JUDEC oamenii si ii etichetez (cea ce nu e corect din punct de vedere moral) dupa cea in ce cred ei. De obicei nu judec oamenii ci prefer sa ii cunosc pentru ca am facut greseala sa trag concluzii doar din primele impresii cand eram mai mic, si dupa ce am vorbit cu persoana in cauza mereu mi-am dat seama cat am gresit. Dar credinta, e ceva cea ce nu pot sa nu judec deoarece defineste in cel mai logic fel puterea unui caracter. Din punctul meu de vedere un om care crede in CEVA (si zic bine ceva) nu are un caracter destul de puternic si stabil. Cat de puternic e caracterul lui, asta depinde ce e acel CEVA in care crede.

    Ca sa nu enumar toate posibilitatile de lucruri in care poate crede cineva dandu-le „note” de putere si stabilitate a caracterului, o sa spun direct opusul situatiei de mai sus si in acelasi timp explicatia: Cei care cred in Dumnezeu(da unii ma vor ura pentru asta) sau Horoscop sau spirite sau orice alt ceva, NU sunt destul de puternici sa creada in EI.

    Tu esti singurul tau stapan si cel care isi decide drumurile in viata. Tu alegi daca iei decizii urmand inima sau creierul. Faptul de a crede in Dumnezeu, crezand ca el te-a ajutat sa iei o nota buna sau sa faci ceva asa cum trebuie sau sa fii bun pe un anumit plan denota lipsa de incredere in TINE de a-ti spune „NU, am luat nota buna datorita muncii si studiului meu, eu mi-am petrecut timpul meu invatand iar asta e rasplata mea si am meritat-o”. sau „Eu sunt bun la basket in cartier pentru ca eu sunt cel mai motivat sa progresez si imi place destul acest sport incat sa vreau sa fiu bun, eu mi-am petrecut timpul jucand cat mai mult iar asta e rezultatul.” (Acestea fiind doar exemple)

    Un lucru e sigur, tu esti personajul principal al povestii vietii tale, si autorul ei in acelasi timp. De tine depinde daca acea poveste se va sfarsi fiind o drama, o comedie, o aventura, o tragedie sau o fantezie (pentru cei lejer dezaxati). NIMENI si NIMIC nu iti scrie aceasta poveste in avans asa incat tu sa o urmaresti ca pe o papusa pe fire. Sfatul meu pentru toti ar fi sa ajunga sa accepte aceasta idee si sa se rasplateasca pe EI pentru reusitele lor, dar si sa isi asume ei responsabilitatea pentru esecurilor lor si sa invete din ele. Doar crezand in tine progresezi cu adevarat.

    Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.