Prea târziu


Egal viaţa mea. Da! Toate lucrurile ce au contat cu adevărat s-au întâmplat prea tarziu, sau la finalul unei etape ale vieţii de care m-am putut bucura mult prea puţin. Exemple? Prea multe ca să le înşir pe blog. Dar tot stau şi mă întreb: de ce se întâmplă lucruri frumoase mereu la sfârşit, când eu pe parcurs nu mi-am schimbat comportamentul şi modul de socializare?

Acum de exemplu, mă bucur de tovărăşia câtorva persoane (fete în principal), dar ştiu că din momentul în care voi pune piciorul în vagonul de tren şi voi fi plecat într-o altă lume, totul se va nărui. La fel a fost şi când ieşeam cu 2-3 prieteni de-ai mei pe care mi făcusem recent. Găseam în ei un real ajutor, o reală consolare. Acum nu mai sunt (unul din ei s-a supărat şi a renunţat să mai ieşim), şi păcat că i-am descoperit aşa târziu. La fel s-a întâmplat si atunci când am vrut să spun cuiva ce simt. “n”-şpe mii de respingeri, din cauză că o făcusem prea târziu. Şi nu. Nu există consolare în vorbe gen “mai sunt fete pe lumea asta” sau “lasă, îţi mai faci tu prieteni, nu e capăt de lume”. Astea-s dume ieftine pe care 90% dintre cei care ştiu în ce situaţie sunt mi le vor spune. Eu pe ăia care i-am avut îi vreau! PUNCT. Fii tu cel/cea diferit/diferită care îmi spune cu totul alte vorbe decât cele care mi le spun toţi ceilalti!

Doh, păstrăm legătura pe reţele de socializare.Da, dar vorba lui Eli, nu o să mai fie ce a fost. Nu poţi să faci o plimbare pe face(book), nu poţi da o îmbrăţişare pe mess. Sau…cei care se mulţumesc doar cu vorbitul, da! Pentru ei e bine…e de-ajuns. Însă pentru mine nu sunt de-ajuns, am nevoie de interacţiune directă. Şi n-am să pot face asta de la 400 km distanţă!

Evident, dacă toate astea se întâmplau mult mai devreme în viaţa mea, cu siguranţă nu mai aveam niciun motiv să mă plâng, doar un minuscul regret că s-a terminat tot ce era frumos. Dar eram împăcat, sunt convins de asta şi îmi trecea repede! Dar devreme ce s-au întâmplat foarte foarte târziu, am toate motivele să fiu trist (cu toate că multe din toate lucrurile astea au depins foarte, dar foarte puţin de mine, nu ştiu de ce a depins cel mai mult, chiar nu ştiu)

Mă simt exact ca un copil mic care face parte dintr-o familie cu posibiltăţi materiale şi financiare foarte reduse. Iar mama vine într-o zi de la servici cu o ciocolată în mână şi o pune în frigider. Fraţii mei mai mari află primii şi se duc să se îndulcească. Eu ajung acolo ultimul şi zăresc pe masă, ultimele 2 pătrăţele ramase din ciocolată. Extrem de curios din fire, le înfulec cu poftă să văd ce gust au. Extraordinare, chiar fantastice. Mă îndrăgostisem pe loc de acel element magic care se numea ciocolată! Fug la mama să îi mai cer puţină, dar spre surprinderea mea îmi spune că nu mai are bani să mai cumpere încă o ciocolată, dar îmi promite că îmi va cumpăra luna viitoare după ce ia leafa.

Deşi aştept cu sufletul la gură următoarea lună să vină, spre mirarea mea, aflu că respectiva ciocolată a fost retrasă de la vânzare din motive absurde. Mama vroia să mă consoleze, încercând sa-mi cumpere un pachet de biscuiţi sau o îngheţată. Nici vorbă! Vroiam ciocolata, dar nu mai era posibil aşa ceva. Şi ce rău îmi parea că am mâncat din ea doar 2 pătrăţele şi alea minuscule…am început să plâng…şi mai plâng şi azi, şi o să plâng şi maine…până o să mă ia cineva în braţe şi o să spună: “Linisteste-te, te rog. O sa fie bine.” exact ca pe un copil mic(„vom găsi alt magazin de unde să îţi luăm o ciocolată numai pentru tine!”)

Reclame

Un gând despre “Prea târziu

  1. trist…dar adevărat…trebuie să ne învățăm să accceptăm că sunt oameni care ies din viața noastră oricât de mult i-am iubi…când vom accepta acest lcuru vom aveam mai puține dezamăgiri.

    Apreciază

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.