Bun sau rău, simple concepte


ImagineÎnfăptuim anumite lucruri gândindu-ne după un anumit tipar: e bine sau nu? Care vor fi consecinţele? Ce se întâmplă dacă nu o să o fac? Defapt, întrebarea ar fi alta. Pardon, întrebările…în unele cazuri. Cum ziceam, întrebările care le punem de obicei pot fi înlocuite cu afirmaţii gen: „hai să văd ce iese!” sau „abia aştept rezultatul”. În consecinţă de cauză, cine decide dacă un lucru făcut la vremea lui e bun sau rău? Răspunsul eu mi-l dau singur. Mediul în care trăieşti pare să fie cel mai mare factor de decizie care îţi spune singur „bă e bine, bă e rau!”. Depinde de fiecare în măsura în care aceştia ascultă de el sau nu.

Pot spune că din cauza că găştile de cartier se află în antiteză cu societatea în care trăim, ei vad răul in bine si binele în rău. Aceste două segmente se află într-un război direct şi deschis de când există pe lume, dar se pare că nu prea pot trăi unul fără celălat. Un rău facut în societate e considerat bunul suprem în lumea „underground” şi invers, un lucru bun în societate e curat venin dincolo. Un alt exemplu care îmi trece prin cap e cel al unor tineri rebeli care merg cu maşina cu viteză pe sosea. E bine, e smecher, dar trecutul pe care este contruit sistemul dictează 2 lucruri: accidente frecvente pe segmentul rutier datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi euforia tinerilor care abia şi-au luat carnet şi nu mai ţin cont de nici o regulă induc grave accidente soldate cu victime colaterale. Per total, e mişto să mergi cu 200 pe străzi, dar cam prea exagerat, iar riscul este deja extrem.

Totul s-a format in mintea noastră pe baza educaţiei pe care am primit-o, când defapt tot ce contează la urmă este rezultatul. El poate fi cel aşteptat, sau unul mai puţin aşteptat. Asta nu înseamna că e rău. Înseamna alt rezultat, foarte mult depinzând şi latura din care sunt privite lucrurile. Indiferent că rămân concepte de percepţie a lucrurilor, mereu vom privi din această perspectivă pentru că aşa am fost educaţi, învăţaţi, obişnuiţi. Este un proces care trece peste ani la următoarele generaţii iremediabil împiedicat de timp.

Reclame

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.