Succesul


Cu toţii am avut situaţii de „succes” în viaţa noastră, fie ele la servici, la şcoală, la facultate sau în multe alte situaţii. Succesul după unii este o poziţie sus pusă în ochii oamenilor, însă eu nu sunt de aceeaşi părere. După mine, succesul este o perioadă când oamenii apreciază munca depusă de tine la ceva anume. Mie mi se întâmplă să ies la o plimbare în oraş…să merg de nebun, ca un copil ce deschide ochii pentru prima dată şi începe să exploreze această lume de utopii distruse, iar în timp ce mergeam m’au oprit pe drum fete şi baieţi, mai mult fete ce’i drept, să îmi zică că le place ceea ce scriu pe facebook si pe blog, făcând referire la poeziile şi articolele mele. Ele îmi zic că eu nu le cunosc, dar mă ştiu de pe internet.

Mi se spune adesea să nu mă schimb, să scriu în continuare ceea ce simt, ceea ce trăiesc. Încerc să le explic că nu am cum să mă schimb. Tot ceea ce scriu si fac este din suflet si din pasiune pentru munca depusă la scris. Mulţi zic că să scrii e uşor, dar când le pun pe foaie, ba încep să râdă sau să zică „jucăm x şi 0 ? ” ceea ce mă amuză la culme. Sincer, îmi place sentimentul când sunt oprit şi întrebat „Tu eşti poetul Laurenţiu Bik de pe facebook?” şi răspund simplu da, şi simt cum cresc în ochii lor, bucurându-se să mă vadă si să îmi dea sfaturi de care ţin cont. Scrisul cu adevărat te schimbă în bine. Dar cu toate astea pot să zic că am cunoscut succesul si poate încă îl cunosc şi mulţi se bucură de acest lucru şi le place munca pe care o depun când scriu un vers, un articol sau pur si simplu când pe messenger mi se zice “Bik, zi şi mie un vers, o rimă, o ceva de bucurie sau de tristeţe”.

Revenind la „succes”, chiar dacă şi pe facebook şi în viaţa de zi cu zi muncim să îl cunoaştem, e nevoie să ştim că nu trebuie să fim încrezuţi. Succesul este trecător, la fel ca şi zilele, ca şi anii, ca şi banii, ca şi toate…din păcate. Vreau să menţionez că munca depusă de mine şi de Hetealx pe facebook şi pe blog este din pură placere şi chiar dacă noi începem să cunoaştem succesul, ne propunem să rămânem înca cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri, fără sa ne mândrim cu fală şi să zicem „dar vai, uite’i si p-ăstia, se cred mai buni ca noi. Da, sunt buni , hai să ajungem la nivelul lor „. Succesul este ceva frumos cu adevărat, dar asta nu schimba cu nimic situaţia , succesul îl cunoşti cu adevărat când rămâi acelaşi mereu, când nu te schimbi după cum bate vântul. Din toate câte mi s-au întâmplat, am înteles că succesul este ceva de moment şi nu ţine mult dacă nu ştii cum să profiţi din plin de el. Mulţi cred că dacă ai succes poţi avea mai mulţi prieteni, fetele te văd altfel, baieţii sunt invidiosi pe tine. Sincer, prieteni nu am mulţi, si nici nu prea îmi doresc, pe cei care i’am avut râdeau de mine că scriu poezii, am scăpat de ei. Eu nu am râs de ei că fumează sau alte chestii de genu. Cum am mai zis, „succesul” este ceva frumos, dar pe mine unul nu m’a schimbat şi nu mă va schimba niciodată.

Reclame

Da-i tare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.